szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Hírlapnak nyilatkozó ügyvéd szerint a jegyzőnek jogkörénél fogva kötelessége lett volna ellenőrizni a rendezvény helyszínét. A pert közigazgatási jogkörben okozott kár miatt indítja a család, és több millió forintot kér.

Pert indít a VI. kerületi jegyző ellen a West Balkán szórakozóhelyen történt tragédia egyik áldozatának családja. A Magyar Hírlapnak nyilatkozó ügyvéd szerint a jegyzőnek jogkörénél fogva kötelessége lett volna ellenőrizni a rendezvény helyszínét. A pert közigazgatási jogkörben okozott kár miatt indítja a család, és több millió forintot kér.

Arra a felvetésre, hogy ha a szervezők nem jelentették be a rendezvényt, akkor az önkormányzatnak arról honnan kellett volna értesülnie, Békefi László ügyvéd azt mondta: a partik nem voltak előzmény nélküliek, már tavaly is több hasonlót rendeztek. Így szerinte a hatóságnak kötelessége lett volna a rendezvényről információkat gyűjtenie, főként azért, mert azokra nagyrészt tizenévesek jártak.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó

700 kilométeres dugó alakult ki Párizs körül – videó

Orbán Viktor nem fizet a Facebooknak hirdetésekért

Orbán Viktor nem fizet a Facebooknak hirdetésekért

Kupolákat épít a kormány Budapesten

Kupolákat épít a kormány Budapesten