szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Schiffer András reméli, hogy az igazságszolgáltatás az elmúlt évek más "mutyigyanús" ügyeit is fel fogja deríteni. A frakcióvezető annak kapcsán nyilatkozott pénteken újságíróknak, hogy a legfőbb ügyészség hivatali visszaélés gyanúja miatt Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését kérte a parlamenttől. Az ügyben 2009 októberében Schiffer András tett feljelentést.

A politikus úgy fogalmazott: örül annak, hogy működik az igazságszolgáltatás gépezete és végre lépéseket tettek a sukorói King’s City kaszinóváros ügyében is. Megjegyezte, hogy a projekt esetében nemcsak azok az anomáliák merültek fel, amelyek miatt feljelentéssel élt, ezért kíváncsian várja, hogy az emberek mikor látnak majd tisztán abban, hogy a befektető kivel, mikor és miről tárgyalt. Schiffer András hozzátette, bízik abban, hogy az ügyészség az elmúlt évek "mutyigyanús" ügyeit fel fogja göngyölíteni. Hozzátette, nemcsak állami, hanem önkormányzati esetekre is gondol, például "az esztergomi mutyigyanús ügyekre".

Arra a kérdésre, hogy szerinte bűnös-e volt miniszterelnök, azt felelte, hogy ezt nem neki vagy az ügyészségnek, hanem a bíróságnak kell megállapítania. Arra a felvetésre, hogy az MSZP elnöke, Mesterházy Attila szerint az ügyészség politikai megrendelést hajtott végre a gyanúsítással, azt felelte, hogy az LMP szerint a parlamenti képviselőknek tartózkodniuk kell attól, hogy az igazságszolgáltatás szerveinek munkáját minősítsék.

Gyurcsány Ferenc pénteken a Facebookon jelentette be, hogy a Legfőbb Ügyészség mentelmi jogának felfüggesztését kéri a sukorói kaszinóberuházással összefüggésben. Egyúttal jelezte, kéri a parlamentet, hogy adja ki az ügyészségnek, azaz függessze fel mentelmi jogát.

A Legfőbb Ügyészség később azt közölte az MTI-vel, hogy hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatása érdekében kérte a legfőbb ügyész az Országgyűlés elnökénél Gyurcsány mentelmi jogának felfüggesztését. Ez pénteken meg is érkezett a házelnökhöz. Emlékeztettek: a Központi Nyomozó Főügyészség különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009. áprilisa óta folytat nyomozást egyes sukorói, illetve albertirsai és pilisi ingatlanok cseréjével összefüggésben. Eddig öt gyanúsítottat hallgattak ki és számos más nyomozati cselekmény is történt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kamaraerdei otthon éléről is távozott a kamu doktorival lebukott Daróczi Csilla

A kamaraerdei otthon éléről is távozott a kamu doktorival lebukott Daróczi Csilla

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Szabó Tímea lehet a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely szerint

Drágul az étkezési búza, újra emelkedhet a liszt ára

Drágul az étkezési búza, újra emelkedhet a liszt ára