szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A jobbikos Gyöngyösi Márton szerint a Tom Lantos Intézet felállításával Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfő ötletét "porolta le" az Orbán-kormány, noha ellenzékben még bírálta azt.

A képviselő túlzónak tartotta, hogy a költségvetés 3 milliárd forinttal támogatja a "sóhivatali gittrágással" foglalkozó intézetet. Azt mondta, Tom Lantos az amerikai képviselőház Lugosi Bélája, "magyargyűlölő, cionista, csaló, szélhámos".

Németh Zsolt külügyi államtitkár azt mondta, Lantos Tamás magyar származású amerikai demokrata párti politikus volt, holokauszt-túlélő, aki élete során mindvégig magyarnak tartotta magát, távol állt tőle a magyarság gyűlölete, a magyar ügyekre kiemelt figyelmet fordított, az erdélyi, a vajdasági és a felvidéki magyarság érdekében is számos alkalommal aktívan fellépett. Kijelentette, a Lantos Intézettel olyan nemzetközi emberi jogi szervezet alakul, amely a közép-európai emberi és kisebbségi jogokért akar tevékenykedni, a büdzsében pedig nem 3 milliárd, hanem 100 millió forint van elkülönítve számára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Online órája közben hunyt el egy Bács-Kiskun megyei iskola tanára

Kezdődik a francia kormány klímavédelmi pere

Kezdődik a francia kormány klímavédelmi pere

Ismét kitört az Etna

Ismét kitört az Etna