szerző:
Heti Válasz Online
Tetszett a cikk?

Magyarország ismét bekerült a külföldi híradásokba: a Gyöngyöspatán pattanásig feszült helyzetről írt a Berliner Zeitung és a Le Monde.

"A magyar hatóságok tehetetlenségével kísért többheti feszültség után a konzervatív Orbán Viktor kormánya végre megteremtette a jogi eszközöket a fasizálódó félkatonai csoportok megfékezéséhez" - írja a francia liberális Le Monde. "A titkosszolgálatok nemzetközi összeesküvést emlegetnek, és vizsgálják, hogy ellenséges külföldi szolgálatok vagy egyéb üzleti körök játszhattak-e szerepet egy nemzetközi lejárató médiakampányban. E feltételezés szerint külföldi hatalmak hisztériakeltésként a nők és a gyerekek buszos elutazását evakuálásnak akarták volna beállítani."

"A Fidesz-kormány, mely megpróbálta jelentéktelennek feltüntetni a gyöngyöspatai romák távozását, a járőrözések megelőzésére is ígéretet tett. De emiatt attól lehet tartani, hogy "mérsékelt nacionalistáit" a Jobbik karjaiba hajtja, mely párt Brüsszelben a Brit Nemzeti Párt szövetségese, és hasznot húzhat abból, ha a Fidesz - az egyetlen nagyobb főáramlatú politikai erő Magyarországon - képtelen feléleszteni a gazdaságot és csillapítani a szociális különbségeket."

A Berliner Zeitung nevű német baloldali lap is hírt adott az eseményekről: "Heteken át tartottak demonstratív járőrözéseket a félkatonai alakulatok a faluban, félelemben és rettegésben tartva a romákat. A húsvéti ünnepekre 'harci-sportos gyakorlatozást' jelentettek be, melyet a rendőrség az utolsó pillanatban jelentős erők bevetésével leszerelt. A Véderő nevű harci-sportos csoport egyik tagját rövid időre őrizetbe vették. Erőszakos cselekedetek elkövetését végül csak úgy sikerült megakadályozni, hogy a Vöröskereszt mintegy 300 romát buszokkal helyezett biztonságba a fasisztoid csoport elől."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutatók majomember kimérákat gyártottak, majd a kísérlet végén elpusztították az embriókat

Kutatók majomember kimérákat gyártottak, majd a kísérlet végén elpusztították az embriókat

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

Az LMP is beállna Karácsony Gergely mögé

Döntöttek, börtönben marad a skálás gyilkos

Döntöttek, börtönben marad a skálás gyilkos