szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyurcsány Ferenc a Facebookon reagált a Corvinus Egyetem állítólagos megszüntetésének hírére.

"Nem fogják darabokra szedni a Corvinust. Nem fogják, mert annyira őrült elképzelés, hogy nem fogja kiállni sem a szakmai, sem a politikai viták próbáját" - reagált Gyurcsány Ferenc a Facebookon arra a hírre, hogy több egyetemet - köztük a Corvinust  is megszüntetnének a jövőben.

"Egy darabig még ábrándoznak arról, hogy milyen jó lenne megszabadulni a szabad szellem egyik fellegvárától, aztán savanyú arccal belátják, hogy ehhez kevés a hatalmuk. Hogy ehhez satnyák intellektuális és emberi értelemben is. Már régen nem fognak emlékezni Orbánra és államtitkárára, amikor a Corvinus még büszkén állni fog" - írta a volt miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc 2007-es előadása a Corvinus egyetemen
©

"Züllött egy hatalom ez, amely még büszke is erre. Peckesen járva bornírtságokat beszél és tesz. Nincs messze a pillanat, amikor csendesebbek és szerényebbek lesznek. Nincs messze" - írta Gyurcsány.

Mint arról beszámoltunk: Mészáros Tamás, a Corvinus egyetem rektora szerint érthetetlen és megmagyarázhatatlan az az Origón publicitást kapott hír, mely szerint az oktatási államtitkárság felsőoktatási intézmények összevonása keretében a Corvinus Egyetemet is megszüntetné. A rektor, aki minderről a Corvinus Egyetemi napokon beszélt, hivatalos megkeresést nem kapott, de értesülései szerint is igaz, hogy létezik egy lista a fennmaradó egyetemekről, amelyen a Corvinus nem szerepel, és volt egy megbeszélés, amin a fennmaradó egyetemek vezetői vettek részt, amelyre a Corvinus nem kapott meghívást.

A Facebookon már több tiltakozó csoport is alakult, van egy hivatalos, és több magánkezdeményezésű. Előbbin megjelentetett közleményében Mészáros Tamás azt írja: "Azt feltételezzük, hogy a felsőoktatási törvény készítési folyamata során felvetődő sok-sok ötlet egyikéről van szó. Meggyőződésünk ugyanis, hogy a nem minőség alapú változtatások, fejlesztések sem az európai értékrenddel, sem vállalásainkkal nem összeegyeztethetőek, rontják az ország versenyképességét".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

Emmi: Védőruha nélkül mennek oltani az idősekhez

A McDonald’s Dél-Amerikában elkezdte ételhulladékból gyártani a tálcákat

A McDonald’s Dél-Amerikában elkezdte ételhulladékból gyártani a tálcákat

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok

Müller Cecília: A második oltás hevesebb reakciót válthat ki, de aggodalomra nincs ok