szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem vonult börtönbe a megszabott napon a volt dögei polgármester, akit vesztegetésért jogerősen három év tíz hónapra ítélt a Debreceni Ítélőtábla - írta a szombat Magyar Nemzet.

A napilapnak Nyakó Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár Megyei Bíróság  szóvivője azt mondta, Vincze Tibor Ferenc nem kérte a szabadságvesztés megkezdésének május 5-ei elhalasztását sem. A cikk felidézte: a volt polgármestert azért ítélték el, mert egy beruházás kivitelezésének elnyeréséért és „gördülékeny lebonyolításáért” húszmillió forint kenőpénzt kért egy vállalkozótól. A történtekről hangfelvétel készült.

Koszta János, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott: az ítélet végrehajtása érdekében a büntetés-végrehajtási bírónak kell intézkednie. A határozat lehet lakcímkiderítés, útnak indítás elrendelése, körözés kiadása, de azonnali elővezetés is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!