szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ellenzéki képviselők a gyöngyöspatai eseményeket feltáró, valamint az egyenruhás bűnözés felszámolását elősegítő eseti bizottság felállításáról szóló indítványhoz benyújtott módosító javaslataikat ismertették az indítvány részletes vitájában hétfőn a Parlamentben.

Harangozó Tamás (MSZP) ismételten egy a kormány és az ellenzék között paritásos alapon felállított eseti bizottság felállítását sürgette. Hozzátette: a szocialista párt később dönti el részt vesz-e a testület munkájában. A Jobbik frakciójából Volner János módosító javaslatait ismertetve az egyenruhás bűnözés fogalmának elhagyására tett javaslatot, illetve kezdeményezte, hogy a bizottságon belüli tagságnak ne legyen követelménye a C-típusú nemzetbiztonsági ellenőrzés.

Az LMP-s Szabó Rebeka fölösleges politikai színjátéknak nevezte az eseti bizottság felállítását, szerinte az Országgyűlésnek inkább a magyar kistelepülések problémáinak valós okait kellene tanulmányoznia. Kocsis Máté, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának fideszes elnöke, előterjesztőként elmondott zárszavában azt hangsúlyozta, a testület felállításának elsődleges célja, hogy a hazai és a nemzetközi közvélemény is megismerje, kik próbálták gyalázatos jelzőkkel, polgárháborús színben feltüntetni az országot.

Az elnöklő Latorcai János lezárta a részletes vitát, a Ház következő ülésén dönthet az indítványhoz benyújtott módosító javaslatokról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

A gárdisták afrikai hadiösvényen masíroznak

A privatizált erőszak nem egyszerűen privát erőszak, ez ugyanis képes az állam erőszak-monopóliumát kiüresíteni és a vákuumba benyomulni. A Jobbik és a szélsőjobb paramilitáris gárdái is erre törnek.

MTI Itthon

Jobbik: a kormány "kvázi bűnpártolást" követett el

A Fidesz és a KDNP az alkotmányügyi bizottság hétfői ülésén nem támogatta az élet és a tulajdon jogos védelmének erősítéséről szóló Btk-módosítás tárgysorozatba vételét. A Jobbik szerint ezzel a bűnözők oldalára álltak.

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!