szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A május 23-i ülés után nyilvánosságra hozzák a szolgálati nyugállományúakat és az aktív hivatásos állományúakat érintő kormányzati elképzeléseket. Amennyiben a tárgyaláson a kormányzati oldal nem áll elő mindenki számára elfogadható elképzeléssel, a RÉF ülést követően azonnal bejelenti a sztrájbizottság - a civil szervezetekkel és ágazati szakszervezetekkel egyeztetett - tiltakozásuk módját, időpontját és helyszínét.

A rendvédelmi szakszervezetek sztrájkbizottsága részt kíván venni a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumának (RÉF) Pintér Sándor belügyminiszter által meghirdetett ülésén - tájékoztatta a sztrájkbizottság csütörtökön az MTI-t.

A május 23-i ülés után nyilvánosságra hozzák a szolgálati nyugállományúakat és az aktív hivatásos állományúakat érintő kormányzati elképzeléseket - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írják, "amennyiben a tárgyaláson a kormányzati oldal nem áll elő mindenki számára elfogadható elképzeléssel, a RÉF ülést követően azonnal bejelentjük - a civil szervezetekkel és ágazati szakszervezetekkel egyeztetett - tiltakozásunk módját, időpontját és helyszínét".

A közleményben kitértek arra is, hogy a május 23-án a Parlament előtt és a május 24. és 26. között Hódmezővásárhelyen tartandó demonstrációt a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezet hirdette meg, és nem a sztrájkbizottság. Kónya Péter, a sztrájkbizottság elnöke korábban közölte: a sztrájkbizottságot hétfőn hozták létre a rendvédelmi szakszervezetek, mert "nyílt hadüzenetként értékelték" a korengedményes nyugdíjakat érintő alkotmánymódosító javaslatot.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!