szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Jobbik szerint az új önkormányzati törvényre vonatkozó kormányzati koncepció a kétezer fő alatti falvakban magukat az önkormányzatokat számolja fel.

A Jobbik elfogadhatatlannak tartja az új önkormányzati törvényre vonatkozó kormányzati koncepciót - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Hegedűs Lórántné képviselő.

Az ellenzéki politikus hangsúlyozta: a koncepció lényege, hogy "megszünteti a demokráciát" a települések többségében, a másik részében - a kétezer fő alatti falvakban - pedig magukat az önkormányzatokat számolja fel.

Ezzel tehát a Jobbik szerint megszűnnek a kistelepülések önkormányzatai, a fennmaradók pedig "kőkemény kormányzati ellenőrzés alá tartoznak, hiszen szinte mindent a kormányhivatalok intéznek majd" - mondta Hegedűs Lórántné.

A Jobbik ezzel szemben csak önfenntartó és önrendelkező önkormányzatokat tud elképzelni, ezért ilyen értelmű módosító indítványokat nyújt majd be a törvényjavaslat parlamenti vitája során.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!