szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Közeledtek az álláspontok a belügyminiszter és a rendészeti szervek érdekképviseletei között - jelentette be a hétfői tárgyalások után Kónya Péter, a sztrájkbizottság vezetője, aki szerint a további esetleges lépéseikkel megvárják a kormány keddi döntését.

A Pintér Sándor belügyminiszter által a kormány elé terjesztendő javaslat kezelhető és tudomásul vehető, ám nem nevezhető jónak - fogalmazott Kónya Péter. Mint hozzátette, további esetleges lépéseik bejelentését megelőzően megvárják a kormány keddi ülésének döntéseit.

A szakszervezeti vezető sem az egyeztetéseken elhangzott javaslatokról, sem a kormány esetleges elutasító döntése nyomán várható lépéseikről nem kívánt beszélni, azt viszont elmondta: kedden este 6 óráig várnak a kormány döntésére.

A Belügyminisztérium hétfő délután azt közölte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter - többnapos tárgyalássorozat után - a szakszervezetek véleményének és javaslatainak figyelembevételével kialakította álláspontját a Széll Kálmán-tervben foglalt, a rendvédelmi hivatásos állományt érintő korkedvezményes nyugdíjrendszer átalakításáról. A belügyminiszter a kormányülésen ismerteti javaslatát - tette hozzá a tárca.

©

Délelőtt a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete kezdeményezett tüntetést a Parlament előtt a Kossuth téren. A demonstrálók azt mondták: a bérek folyamatos elvonása és a rendvédelmi dolgozók korai nyugdíjazásának felülvizsgálatát érintő törvényjavaslat ellen tiltakoznak. A sztrájkbizottság egyébként nem támogatja a Tettrekész szakszervezet demonstrációját.

Az érdekképviselet és a kormány hétvégén is egyeztetett, Kónya Péter, a sztrájkbizottság vezetője akkor úgy fogalmazott: a folyó két partján állnak, de már legalább látják egymást a túloldalon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!