szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gyakorlatilag a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló valamennyi cégnél megvalósult a bérkompenzáció – közölte Rogán Antal (Fidesz-KDNP), a főváros gazdasági bizottságának elnöke szerdán az MSZP aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Rogán Antal tájékoztatása szerint több mint 8 órát foglalkoztak a főváros összes cégének mérlegbeszámolójával, illetve üzleti tervével, annak során részletesen vizsgálták a bérkompenzáció megvalósulását. Mint mondta, ez gyakorlatilag minden fővárosi cégnél megtörtént, egy kivétel van, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI), ahol annyira rossz volt az anyagi helyzet, hogy az üzemi tanáccsal megtárgyalva azt a döntést hozták: az első félévi üzleti terv, illetve bevétel fényében fognak erről utólag dönteni. A fideszes politikus hozzátette: tekintettel arra, hogy a BTI első negyedéves számai elég jók voltak - ez már kiderült a bizottsági ülésen -, a társaság vezérigazgatója jelezte, nagy valószínűséggel ők is meg fogják tenni visszamenőlegesen a bérkompenzációt.

Rogán Antal közlése szerint megnyugtató a helyzet, mivel a főváros az összes önkormányzat között a legnagyobb foglalkoztató az egész országban, így ha itt megtörtént a bérkompenzáció, akkor az jelentős előrelépés. Az MSZP szerdán közölte: javasolja, hogy legalább az infláció mértékével megegyező mértékű béremelést kapjanak a fővárosi önkormányzati cégeknél dolgozók közül azok, akiknek a bére bruttó 300 ezer forint alatt van. Az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés nem fogadta el, György István főpolgármester-helyettes arra hivatkozott, hogy az indokolatlan lenne, miután a bérkompenzáció mindenütt megtörtént vagy meg fog történni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

A Kórházi Főigazgatóság vezetője elmondta, a lélegeztetőgépen lévők több mint 80 százalékát nem sikerül megmenteni

Uniós oltalmat kap a ciprusi halloumi sajt

Uniós oltalmat kap a ciprusi halloumi sajt

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"

"Csak Magyarországon uszítanak egy egész armadát a hatalom ellenségeire"