szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vona Gábor szerint a Fidesz az elmúlt egy évben becsapta a választóit, ezért a pártelnök egy szerdai debreceni lakossági fórumon azt kérte, hogy az emberek támogassák a Jobbik jelöltjét a városban tartandó időközi önkormányzati választáson.

©

A politikus a debreceni 9-es körzetben induló jelöltjük, Csikai József bemutatásakor azt mondta: az elszámoltatás, a közbiztonság és a gazdasági fellendülés kérdései azok, amelyek a legjobban foglalkoztatják az embereket, és amelyekben a Fidesz-kormány egy év alatt nem ért el pozitív eredményeket. Az elszámoltatás kapcsán közölte: az a csekély eredmény, ami eddig történt nem a Fidesznek köszönhető, hiszen nem ők jelentették fel például Gyurcsány Ferencet sem.

"Az elszámoltatással összefüggésben az én lelki szemeim előtt Gyurcsány a rács mögött tűnik fel" - fogalmazott Vona Gábor a mintegy ötven fős hallgatóság nagy tetszését és tapsát kiváltva. De az elszámoltatásnak - folytatta - nemcsak politikai, hanem gazdasági és kulturális síkon is meg kell történnie. Ehhez kapcsolódva kitért Alföldi Róbert ügyére, majd feltette a kérdést: "ha Nemzeti Színház igazgatójával nem bír a kormány, akkor kivel bírnak el egyáltalán?"

Az emberek szubjektív biztonságérzete nem javult az elmúlt egy év alatt, "továbbra is tisztességes magyarok milliói élnek rettegésben" - mondta a közbiztonság kérdésére rátérve. Hajdúhadház és Gyöngyöspata példájára utalva kijelentette: "nem az öreg nénik terrorizálják a cigányságot, hanem éppen fordítva." Megítélése szerint nem akkor kellene a rendőröknek megjelenniük az adott településeken, ha az emberek végső kétségbeesésükben a törvény adta lehetőségek keretin belül igyekeznek megszervezni az önvédelmüket. Vona Gábor kitért rá: a Jobbik az egyetlen párt Magyarországon, amely a cigányság érdekeit védi, hiszen amíg mások csak felhasználják őket politikai céljaikra, addig ők az oktatásba és munka világába kívánják bevonni őket.

A gazdasági fellendülés reményét taglalva a pártelnök százezer munkahely megszűnéséről beszélt az elmúlt egy év alatt, így a "Fidesznek kilenc év alatt 1,1 millió új munkahelyet kellene teremtenie, hogy betartsa tavalyi ígéretét." Szavai szerint az adórendszer változásai és a devizahitelesek állandó hitegetése milliókat tart létbizonytalanságban. Csikai József képviselőjelölt programjának ismertetésekor a közbiztonság és közlekedés javítását nevezte meg elsődleges céljául megválasztása esetére.

Debrecen 9. számú egyéni választókerületében azért kellett június 5-re időközi választást kiírni, mert a korábbi képviselőt, Győri Gyulát (Fidesz) a Nemzeti Közlekedési Hatóság légügyi elnökhelyettesévé nevezték ki, és új posztja összeférhetetlen a képviselői mandátumával. A választáson korábban jelezte még indulását Mezősi János a DISZ Kulturális és Sportegyesület, Suták Miklós az MSZP, Komolay Szabolcs, a Fidesz-KDNP, valamint Sztancs Gábor független jelölt, a Civil Fórum Debrecen Egyesület támogatásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gimnáziumi tanárok állnak ki az iskolanyitás miatt aggódó kollégáik mellett

Gimnáziumi tanárok állnak ki az iskolanyitás miatt aggódó kollégáik mellett

Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

Érettségizett a kormány: demokráciából és jogállamiságból kapta a legnagyobb egyest az olvasóinktól

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola

Hétfőn kinyit, de közben online oktatást is folytat egy budapesti általános iskola