szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Budapest önkormányzata arra törekszik, hogy a romák befogadását célzó erőfeszítések keretében a helyi hálózatok megerősítésével hidat képezzen az európai uniós és a nemzeti ágazati politikák szereplői és a helyi társadalmi szolgáltatásokat biztosító intézmények, szervezete között - hangoztatta Csomós Miklós, a kisebbségi ügyekért is felelős főpolgármester-helyettes kedden Brüsszelben azon a konferencián, amely elsősorban a régiók és önkormányzatok szempontjából vizsgálta a cigánykérdést.

Az európai uniós intézményrendszerhez tartozó Régiók Bizottságában rendezett fórumon felszólalva a magyar illetékes úgy vélte: ez az önkormányzati hozzáállás biztosíthat "megfelelő fejlődési irányt a helyi tevékenységeknek, és elegendő felhajtóerőt a közösségek önszerveződésének".

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mégis bevásárolt Szputnyik V-ből Szlovákia

Mégis bevásárolt Szputnyik V-ből Szlovákia

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

A WhatsApp szerint nem érdemes más üzenetküldőt használni

Letartóztatták a Barcelona volt elnökét

Letartóztatták a Barcelona volt elnökét