szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jelentkezett a Hunnia Mozgalomba és kiképzésekre is járt a a tanú, akinek a vallomásával folytatódott Budaházy György és társainak büntetőpere a Fővárosi Bíróságon szerdán.

A férfi várhatóan több órán át tesz vallomást az elsőrendű vádlott által irányított Hunnia Mozgalomról, amelynek "katonái" az ügyészség szerint Molotov-koktélos támadásokat hajtottak végre 2008-ban és 2009-ben az akkor kormányzó szocialista és szabaddemokrata párt székházai, illetve politikusai, miniszterek és országgyűlési képviselők ingatlanai ellen.

A tanú szinte valamennyi vádlottat felismerte és azonosította a tárgyaláson. Elmondta, hogy 2007-ben a Hunnia Mozgalom "katonájának" jelentkezett a 2006 őszi rendőri brutalitások miatt, járt "edzésekre" is a szervezet vidéki kiképzőbázisán. A tanú ellen ebben az eljárásban korábban folyt nyomozás robbanószerrel visszaélés miatt, de azt később megszüntették.

A három hónapja indult büntetőperben eddig egy súlyosan terhelő bizonyíték merült fel: az egyik korábbi tárgyaláson a bíróság ismertette az egyik vádlott hosszú, részletes beismerő, másokat is terhelő nyomozati vallomását a kiképzésekről és a merényletekről, ám a vádlott az ismertetés után visszavonta ezt a vallomását, a többi vádlott pedig következetesen tagadja bűnösségét.

Budaházy egy korábbi tárgyaláson
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A szlovén városok téli világa utánozhatatlan

A szlovén városok téli világa utánozhatatlan

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

Miből sütjük a kenyeret a következő évtizedekben?

Miből sütjük a kenyeret a következő évtizedekben?