szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Uniós pályázati támogatással két új, fekvőbeteg-ellátó osztályoknak helyet adó épületszárnnyal bővítik a tatabányai Szent Borbála Kórházat, egyúttal felújítják az intézmény 1980-as években épült központi tömbjét - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke.

Popovics György (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a 2012 márciusában induló két beruházás együttes értéke eléri az 5,5 milliárd forintot, ebből 800 milliót a tulajdonos megyei önkormányzat biztosít. Kovács József főigazgató közölte: az épületet 5587 négyzetméteren két új szárnnyal bővítik, ezekben 160 ággyal új fekvőbeteg-ellátó osztályokat alakítanak ki. Ide csoportosítják az aktív ellátást nyújtó osztályokat, a kórháztól öt kilométerre lévő tüdőszanatórium épületét visszaadják a megyei önkormányzatnak és a betegeket a központi telephelyen lévő, felszabaduló épületekben helyezik el.

Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium klíma- és energiaügyért felelős államtitkára vázolta: 780 millió forintból felújítják és energetikailag korszerűsítik a kórház 1980-as években épült, házgyári technikával készült központi tömbjét. Az alacsonyabb energiafelhasználással az intézmény fenntartási költségei jelentősen mérséklődnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Perlusz László a Fülkében: Biztosan nő februártól a minimálbér

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Először mászták meg télen a világ második legmagasabb hegyét, a K2-t

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel

Tizennegyedszer nyerte meg a Dakart Peterhansel