szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) által elvégzett reprezentatív felmérés eredményei szerint a dolgozók 90 százalékának van valamilyen, jellemzően svájci frank alapú, hitele - mondta Bárdos Judit főtitkár csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Nagyítás-fotógalériánk a bohócforradalomról. Kattintson a képre!
©
A szakszervezeti főtitkár a felmérés eredményei közül kiemelte, hogy a hitelt felvevő belügyi és rendvédelmi dolgozók háromnegyed része három hónappal el van maradva a törlesztéssel. A válaszok alapján a rendvédelmi dolgozók mintegy fele nettó 150 és 250 ezer forint között keres, míg a 100 és 150 ezer forint közötti nettó fizetésűek aránya 15 százalék. A válaszadók 87 százalékának semmilyen megtakarítása nincsen - mondta a főtitkár.

A családi helyzetre vonatkozó kérdésekre adott válaszokból kiderült, hogy jellemzően két gyermeket nevelnek a családok, de látható olyan tendencia is, hogy egyedülállók maradnak a dolgozók, mert nagy terhet jelentenek a folyamatos, országon belüli áthelyezések. A reprezentatív felmérést március 18. és április 14. között készítették 1589 ember megkérdezésével. A kérdőíveket az interneten, előzetes regisztrációt követően kapták meg a megkérdezettek. A választ adók 71 százaléka volt belügyi vagy rendvédelmi dolgozó. A kutatás eredményeit a szakszervezet vezetői eljuttatják az országgyűlési képviselőknek is - fűzte hozzá a főtitkár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Rendvédelmisek: ifj. Lomnicinak "hiányosak az ismeretei"

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a rendvédelmi szervek nyilvánosság előtt zajló érdek érvényesítő tevékenysége fokozott veszélyt jelent a "társadalom békés tagjaira". A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete tiltakozik a nyilatkozat miatt.

MTI Itthon

A Jobbik csökkentene a rendvédelmisekkel szembeni elvárásokon

A Jobbik a rendvédelmi dolgozók külföldre utazásának bejelentési kötelezettségét és a kifogástalan életvitel ellenőrzésére vonatkozó szabályozás eltörlését kezdeményezi - jelentette be Bertha Szilvia keddi budapesti sajtótájékoztatóján.