szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerda reggel elhunyt a Bábolna mellett a múlt szombat éjjel történt balesetben súlyos agysérülést szenvedett belga kisfiú - tudatta Oláh Attila, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója.

A Petz Aladár Kórház orvos-igazgatója szerint meghalt az a belga kisfiú, aki családjával múlt szombaton karambolozott az M1-es autópályán. A szakember hétfőn azt mondta az MTI érdeklődésére, hogy "valószínűleg visszafordíthatatlan" a hétéves kisfiú állapota.

Győrben ápolják a fiú hároméves húgát is, akin Oláh Attila közlése szerint ugyan még további műtéteket kell végrehajtani, de a gyereket várhatóan napokon belül felébreszthetik, illetve levehetik a lélegeztető gépről. Az MTI úgy tudja, a kislánynak felkar-, lép- és mellkasi sérülése, valamint sorozatos bordatörése van.

A család az M1-es autópálya 88-as kilométerszelvényében, Bábolnánál szenvedett balesetet. A belga rendszámú személyautó Budapest felé haladt, amikor ismeretlen okból a szalagkorlátnak sodródott, az megdobta, a jármű átrepült a korláton, és az autópálya határ felé vezető oldalán egy kamionnak ütközött. Az autót vezető 28 éves nő és a mellette ülő 71 éves nő meghalt, a hátul ülő férfi és három gyermek megsérült; valamennyien belga állampolgárok.

A balesetben megsérült harmadik gyermeket a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház intenzív osztályán ápolják, állapota továbbra is stabil - közölte a kórház az MTI-vel. Az ötéves kislányt a napokban levehetik a lélegeztető gépről.

A gyermekek édesapja, egy 33 éves belga férfi súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a tatabányai Szent Borbála Kórházban. Fain András, a kórház orvos-igazgatója az MTI-nek hétfőn azt mondta: a férfit hasi sérülései miatt megoperálták és jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A Belga Királyság budapesti nagykövetségétől az MTI szerdán megtudta, hogy a család néhány közeli hozzátartozója már Magyarországon tartózkodik, több rokonuk pedig jelenleg is úton van, hogy a kórházban ápolt férfi és gyermekei ügyeit intézze. A balesetet követően a kórházak felvették a külképviselettel a kapcsolatot annak érdekében, hogy értesítsék a család hozzátartozóit. A nagykövetségen elmondták, hogy a család tagjai valamennyien belga állampolgárok, de koszovói származásúak. A már Magyarországon tartózkodó rokonok is Koszovóból érkeztek. A külképviseleten azt mondták: a kórházaktól azt a tájékoztatást kapták, hogy a sérültek állapota kritikus, emiatt az esetleges hazaszállításukról még nem született döntés.

A Kisalföld.hu azt közölte: értesülése szerint a belga állampolgárságú család albán nemzetiségű, ez akkor derült ki, amikor kedd délután megérkezett Győrbe a kicsik egyik nagybátyja. Mint hozzátette, a Petz Aladár kórház felajánlotta, hogy a budapesti Heim Pál kórházban kezelt ötéves kislányt szállítsák át Győrbe, hogy együtt lehessen hároméves, szintén súlyosan megsérült húgával.

©
©
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Music Hungary: A zeneipar nincs megmentve, a támogatások elégtelenek

Music Hungary: A zeneipar nincs megmentve, a támogatások elégtelenek

Mióta egyre többen kérnek oltást, a csalókból is egyre több van

Mióta egyre többen kérnek oltást, a csalókból is egyre több van

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon

Állítólag az arcmaszk miatt verekedett össze két ember egy csepeli buszon