szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem emlékszik, hogy 500 milliárdot követelne az államtól - reagált a főpolgármester a Népszabadság cikkére.

A főpolgármester szerint vannak még nyitott kérdések a budapesti kórházak állami gondoskodásba adása kapcsán, de mint mondta arra nem emlékszik, hogy 500 milliárd forintot követelne az államtól. Tarlós István a Népszabadság csütörtöki cikkére egy más témában tartott csütörtöki sajtótájékoztatón reagált.

A lap arról számolt be, hogy legalább 500 milliárd forintos kárpótlást vár a Fővárosi Önkormányzat a fővárosi kórházak államosításának fejében, s az erről szóló listát Tarlós István főpolgármester már átadta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárnak. A városvezető erre úgy reagált: nem emlékszik, hogy 500 milliárdot követelne az államtól.

Ismertette, hogy a megállapodás része kell legyen, hogy a kórházak adósságállományát és az átadás időpontjától számított pályázati önrészeket az állam vegye át. Tarlós István azt is jelezte: azt vetette még fel az ingatlanok átadása kapcsán, hogy szerinte  a mai jogi állapotnak megfelelően kedvezőbb lenne, ha az ingatlanállományt használatba adná a főváros nem pedig tulajdonba. Ez még vita tárgya - tette hozzá a főpolgármester.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Magyarra Kelet!

Hamvay Péter: Magyarra Kelet!

Top 50-es bűnözőt fogott el a rendőrség

Top 50-es bűnözőt fogott el a rendőrség

Mikor kell visszafizetni a lakásfelújítási támogatást?

Mikor kell visszafizetni a lakásfelújítási támogatást?