szerző:
Mandiner

Lefoglalta a Hajógyári Sziget területén a nagyrétet (ahol a nagyszínpad is van) a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom egy tagja a Sziget fesztivál idejére.

A Hajógyári Szigeten a nagyrétre, vagyis a Sziget fesztivál nagyszínpadához jelentett be tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom - írja a Mandiner. Az oldalnak egy 64 vármegyés informátora is megerősítette a hírt, miszerint tüntetés miatt foglalták le a rétet: a magas benzinárak ellen emelnék fel a szavukat.

©

A vármegyés elmondta: a rendőrség tudomásul vette a bejelentést és a Sziget szervezőire bízta, hogy egyezkedjenek a mozgalmárokkal. A vámegyések szerint őket még nem keresték a szigetesek, de állításuk szerint azt üzente Gerendai Károly, a Sziget főszervezője a rendőrségen keresztül: ha valóban a benzinárak miatt tüntetnének, akkor tárgyalnának velük, de ők egy szélsőjobb szervezet, és ilyen szervezetekkel nem állnak szóba.

A vármegyés úgy vélte: attól még, hogy nem tárgyalnak velük, azt a tényt nem tudják elkerülni, hogy nekik joguk van tüntetni a nagyréten, és ehhez biztosítaniuk kell a fesztivál szervezőinek az odajutásukat. Arra a kérdésre, hogy pontosan mit akarnak tenni, a vármegyés azt mondta: tüntetni.

Gerendai Károly azt nyilatkozta a Mandinernek: kapott tájékoztatást a rendőrségtől, hogy tüntetést jelentettek be a rétre, de őket úgy tájékoztatták, hogy a hatóságoknak és Fővárosi Önkormányzatnak kell ez ügyben intézkedni. A fesztivál ugyanis kibérelte ezt a területet, ahova csak jeggyel lehet bemenni. Gerendai azt mondta: nekik nem mondták a rendőrségen, hogy egyezkedniük kellene és nem is üzent semmit a vármegyéseknek. Szerinte egy másik helyszínt javasolnak majd a rendőrök a tüntetőknek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!