szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő szabadszájú kommenttel reagált a Twitteren arra, hogy Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár aggodalmát fejezte ki a magyar alkotmányozással, a médiával és az egyházi törvényekkel kapcsolatban.

Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár aggodalmát fejezte ki kedden a magyar alkotmányozással, a média helyzetével és az egyházügyi törvénnyel kapcsolatban a képviselőház külügyi bizottságának európai és eurázsiai ügyekkel foglalkozó meghallgatásán.

A helyettes külügyi államtitkár hangsúlyozta, hogy Magyarország az EU és a NATO fontos tagja. Ugyanakkor rámutatott, hogy a jelenlegi "egypárti" magyar kormány arra használja fel példátlan kétharmados parlamenti többségét, hogy olyan változtatásokat foglaljon bele az alkotmányba, amelyek megszilárdíthatják hatalmát, korlátozzák a fékeket és ellensúlyokat, és megbénítják a jövő demokratikus kormányait az új politikai, gazdasági és társadalmi kihívások hatékony kezelésében.

Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő nem hagyta szó nélkül a kritikát. A szabadszájú Twitter-bejegyzéséről híres politikus legfrissebb tweetjében a következőt írta: "Ki a fasz az a Thomas Melia? Minek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont?".

A dajcstomi néven rendszeresen "publikáló" Deutsch márciusban azt írta: „Vannak szemét alakok.Vannak aljas emberek. Vannak rosszindulatú örültek. Vannak irtózatos gecik. Vannak gusztustalan rohadékok. És van Gyurcsány.” "Nem gondolom, hogy rosszat csináltam és hogy magyarázkodnom kéne" – mondta akkor a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában Twitter-bejegyzése kapcsán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!