szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fizetésképtelen lett Csurgó; az eladósodott, csődközeli állapotba került dél-somogyi város önkormányzata hónapok óta hitelből fizeti a béreket, a város jövője a tét - írta pénteken a Somogyi Hírlap.

"A városban sok hamis információ terjed, de az elmúlt 8 hónapban se képviselő, se lakos, se vállalkozó nem állt elő megoldási javaslattal" - idézte a lap Füstös János (Fidesz-KDNP) polgármestertől a csütörtöki, válságtervet készítő rendkívüli testületi ülésen elhangzottakat.

Mint kiderült: a 800 milliós tartozást felhalmozott önkormányzat augusztus 3-án nem tud fizetést adni alkalmazottjainak. A segélyezettekkel és közmunkásokkal együtt ez 730 embert érint, családtagjaikkal együtt a lakosság harmadát.

Az önkormányzatnak azonnali hitelre lenne szüksége, ám a számlavezető bank feltételt támasztott: akkor ad újabb hitelt, ha olyan intézkedési tervet dolgoznak ki, amely a költségvetés egyensúlyát helyreállítja. E nélkül az augusztus 31-én lejáró 180 milliós folyószámlahitelt sem hosszabbítja meg.

"Noha az ülést számos egyeztetés előzte meg, a nyilvános ülésen is volt adok-kapok rendesen" - érzékeltette a cikk írója a hangulatot, helyt adva a címzetes főjegyző álláspontjának és több képviselő véleményének a kialakult helyzetről. "Az idők során az eddigi legrosszabb helyzet állt elő, amit közösen kell megoldani, egyébként a legrosszabbra is fel kell készülni" - összegzett a polgármester a testületi ülésen, azt hangoztatva: "Csurgó jövője a tét".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tíz katalizátort loptak el, majd hozzácsaptak egy biciklit is

Tíz katalizátort loptak el, majd hozzácsaptak egy biciklit is

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

Hamisítványgyanú miatt került fókuszba József Attila "bűvölő szemű" pszichoanalitikusa

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával