szerző:
MR1 Kossuth Rádió
Tetszett a cikk?

Elszaporodtak a meztelen csigák a Baranya megyei Mánfán, és mindent felfalnak, ami az útjukba akad. A helyiek képtelenek megakadályozni a pusztításukat, hiába védekeznek, kevés az eredmény. A polgármester összefogásra buzdítja a mánfaiakat.

Egyre több bosszúságot okoznak a kertek tulajdonosainak a meztelen csigák Mánfán. Nemcsak megrágják a növények leveleit, terméseit, hanem undorítóak is.

Hohn Krisztina, Mánfa polgármestere azt mondja: komoly a baj, egy 700 négyzetméteres telken körülbelül kétszáz darab állatot szedtek össze – adta hírül az MR1-Kossuth Rádió.

A csigákra két éve figyeltek fel a baranyai faluban, és az állatok, amelyeknek gyakorlatilag nincs természetes ellenségük, most már olyan helyekre is eljutottak, ahová eddig még nem.

A polgármester szerint csak a lakossági összefogás segíthet, először mindenkinek a saját telkét kell rendben tartania. Az igazi megoldást az évszakok változása jelentheti, mert a nagy meleg, vagy éppen a tél közeledte vethet véget ideiglenesen a csigák támadásának.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!