szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két csanádpalotai férfi tört be a helyi orvosi rendelőbe még szombatra virradó éjszaka. A tolvajok az orvosok által használt monitorokat vitték magukkal. A Pitvarosi Rendőrőrs és a Makói Rendőrkapitányság nyomozói elfogták őket és visszaadták a lopott tárgyakat a rendelőnek. A pénzt ügyvédre költötték volna.

Vasárnap este érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy betörtek a csanádpalotai orvosi rendelőbe. Ezzel párhuzamosan az is a nyomozók tudomására jutott, hogy aznap éjszaka egy csanádpalotai büfébe is betörtek, ahonnan szeszes italokat és készpénzt vittek el.

A rendőrség látókörébe két helybeli lakos került, akik ellen már hasonló ügyek miatt folyt és jelenleg is folyik büntetőeljárás. A házkutatások során a nyomozók meg is találták és lefoglalták a lopott monitorokat, illetve a szeszes italokat.

A 29 éves férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy előre kitervelték a bűncselekményeket. Azt is megbeszélték, hogy a monitorok értékesítéséből származó pénzt a 48 éves férfi ellen folyamatban lévő másik büntetőügyben felmerülő ügyvédi költségekre fordították volna.

A Makói Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Ellenük dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a monitorokat még hétfőn visszaadta az orvosi rendelőnek, így nem kényszerültek új eszközök azonnali beszerzésére a gyógyító munkához.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó

Marabu Féknyúz: Orbán és az ellenzéki sajtó

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

53 millió forinton nyit itthon a 646 lóerős Audi RS e-tron GT villanyautó

Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás

Luxuslakásokat és új boltot épített az OTP és a Lidl, 13 évvel a hely megvásárlása után jöhet a nyitás