szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Keddre várhatóak az előzetes eredmények a Hankook Tire rácalmási gyárában történt csoportos megbetegedéssel kapcsolatban. A Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve elvégeztette a fertőtlenítő nagytakarítást, és elrendelte a betegek, valamint a konyhán dolgozók bakteriológiai vizsgálatát.

A gyár dolgozói közül múlt pénteken húszan betegedtek meg: hasmenésük volt, belázasodtak, hánytak, hasuk fájt. Ketten közülük kórházba kerültek - mondta Müller Cecília megyei tiszti főorvos. Az üzemi étkezdében csütörtök délután valamennyien paprikás szeletet és nokedlit ettek.

Mivel felvetődött, hogy a megbetegedést az üzemi konyhán fogyasztott étel okozhatta, a Fejér Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóságának élelmiszer-biztonsági felügyelője a hétfői helyszíni ellenőrzésen elvégezte a szükséges mintavételt. Az ételmintákat a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal központi laboratóriumába küldték vizsgálatra.

Múlt péntek óta nem történt újabb megbetegedés a gyárban.

A Hankook kommunikációs menedzsere hétfő délelőtt arról tájékoztatta az MTI-t, hogy 32-en betegedtek meg, a gyárban egy műszakban négyszázan dolgoznak, étkezéskor három menüből választhatnak. Roy Katalin közlése szerint az eredmények elkészültéig a Hankook Tire nem tud további információkkal szolgálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!