szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szalmonellafertőzést mutattak ki két olyan embernél, akik a Hankook rácalmási gyárában betegedtek meg múlt héten. Mindketten ápolásra szorultak - közölte a megyei tiszti főorvos csütörtökön.

A vizsgálat további szakaszában azt akarják megállapítani, hogy esetükben  pontosan mi okozta a baktériumfertőzést - mondta Müller Cecília, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének vezetője.

Közben folyamatosan végzik a többi, összesen 21 beteg székletbakteriológiai, és a 41 konyhai dolgozó szűrővizsgálatát is. Eredmény várhatóan jövő héten lesz.

A Hankook rácalmási gyárában a múlt hét pénteken 23-an betegedtek meg, és fordultak orvoshoz. Hasmenésük volt, hánytak, belázasodtak, hasuk fájt. Ketten közülük kórházba kerültek.

A betegek paprikás szeletet ettek nokedlivel az üzem étkezdéjében múlt csütörtökön.

A megyei kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága elvégeztette az ételminták és az úgynevezett törlékminták laboratóriumi vizsgálatát. Az első eredmények szerint az ételmintákban és az alapanyagokban nem volt kimutatható a szalmonella baktérium.

Szerdán az addigi eredményekre hivatkozva még azt közölték, hogy kizárható a szalmonellafertőzés ebben az esetben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!