szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb közmunkaprogramokat indított a Belügyminisztérium (BM) közfoglalkoztatási helyettes államtitkársága hétfőn, Gyöngyöspatán a patakmeder tisztításán, Dombrádon pedig kerékpárút építésén dolgoznak közmunkások nyolc órában.

A belügyi tárca a közleményben emlékeztetett arra, hogy a Heves megyei Gyöngyöspatán a korábban már megindult erdőtelepítés mellett megkezdődött a patakmeder tisztítása is. Hétfőtől - négy hónapon át - huszonkét ember végzi négy patak (a Zám-, a Danka-, az Ágói-patak és a Rédei-Nagy-patak) medreinek irtási, kaszálási munkáit, mintegy 15 kilométer hosszon. Itt a közfoglalkoztatottak helyi lakosok, akiknek kiválasztásában a település önkormányzata, a munkaügyi kirendeltség, a helyi kisebbségi önkormányzat és - munkaadóként - a Mátraaljai Vízgazdálkodási és Talajvédelmi Társulat vett részt - olvasható a közleményben.

Szintén hétfőn kezdtek dolgozni közmunkások a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dombrádon, ahol a tiszai gáton  épül két kilométer hosszúságú kerékpárút. A 40 millió forintos anyagköltséget a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium finanszírozza, a közfoglalkoztatottak bérét a Nemzetgazdasági Minisztérium állja - tették hozzá.

A BM múlt pénteken közölte, hogy azok a gyöngyöspatai közmunkások, akik augusztus elsejétől a BM szervezte közmunka-mintaprogramban erdőtelepítés előkészítését végzik, megkapták első fizetésüket. Mint az akkori közleményben megjegyezték, országszerte 7,5 milliárd forint használható fel közmunka-mintaprogramokra. Heves megyén kívül Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyében nyolc kistérségben indulnak mezőgazdasági, vízrendészeti, közút-karbantartási közmunka-mintaprogramok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bár még nincs is vakcina, egy magyar cég már a fizetős oltásra készül

Bár még nincs is vakcina, egy magyar cég már a fizetős oltásra készül

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Most a TikTok másolná le a YouTube-ot: jöhetnek a 3 perces videók

Most a TikTok másolná le a YouTube-ot: jöhetnek a 3 perces videók