szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hétvégi hatósági ellenőrzésen talált hiányosságok miatt ideiglenesen bezáratták a Pécsi Est Cafét és a VIP Clubot - írja a Baranya megyei online lap.

Átfogó ellenőrzést tartottak szombaton a pécsi hatóságok a Pécsi Est Caféban, a VIP Clubban, illetve a Stardustban. Utóbbiban mindent rendben találtak, azonban a másik két szórakozóhelyet különböző hiányosságok miatt az engedélyek beszerzéséig bezáratták - írja a Baranya megyei online lap, a bama.hu.

A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 2011-es kormányrendelet, vagyis a Lex West Balkán szerint a rendezvények helyszínein, a programok időpontjában minden hatóság – az építésügyi, valamint a munkaügyi és munkavédelmi kivételével – egy éven belül köteles legalább két ellenőrzést végezni. Továbbá egy alkalommal akkor is ellenőrzést kell tartani a szórakozóhelyen, amikor éppen nincs rendezvény.

Az önkormányzat hatósági főosztályának ágazati jogásza a Dunántóli Naplónak elmondta, az ellenérzést a polgármesteri hivatal hatósági főosztálya kezdeményezte a jogszabályi kötelezettségek betartása érdekében. Az ellenőrzés három olyan szórakozóhelyet érintett, amely a rendelet hatálya alá tartozik, azaz a helyeken zenés, táncos rendezvény csak engedély birtokában tartható. Az ellenőrzés során az önkormányzat emberei megállapították, hogy a Pécsi Est Café és a VIP Club üzemeltetőjének nem volt rendezvénytartási engedélye, a Stardustban viszont minden okmány megvolt.

A tűzoltóság sem talált mindent rendben a Pécsi Est Caféban és a VIP Clubban: a tűzvédelmi követelmények nem megfelelő betartása miatt mindkét vendéglátó helyen megtiltották az üzemeltetést és a tevékenységet a követelmények érvényesítéséig.

Gellai Gergő, a Pécsi Est Café klubvezetője elmondta, többször is változtak a jogszabályok, számára pedig csak az ellenőrzéskor lett egyértelmű, hogy pontosan milyen előírások vonatkoznak a klubra. A szórakozóhely azonban kérvényt nyújtott be az önkormányzathoz ezzel kapcsolatban, és továbbra is készülnek a szeptember 2-i nyitásra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!