szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átadták a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúl község első bölcsődéjét csütörtökön. Több mint százmillió forintba került a felépítése, ebből 75 millió forintot uniós pályázaton nyert az önkormányzat. A Somogy megyei Hetesen sószobás bölcsődét adtak át csütörtökön.

A csaknem 4200 lakosú Nyúl községben a kedvező demográfiai mutatókkal indokolták a bölcsőde építését. Schmiedt Henrik független polgármester elmondta: évente 40-50 gyermek születik a faluban. A községfejlesztési stratégiát nagyban meghatározza, hogy sok fiatal teremti meg otthonát a Győr közeli faluban. A település gyermekjóléti hálózata az új bölcsödével vált teljessé – tette hozzá.

Az uniós előírásoknak megfelelő intézmény létrehozásához 75 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az önkormányzat az Új Magyarország Fejlesztési Terv regionális operatív programjában. Ezt az összeget 40 millió forint önrésszel egészítette ki a község. A bölcsődében 24 gyermeknek van hely.

Hetesen az Európai Unió támogatásával és az önkormányzat 15 millió forintos önrészével, körülbelül 85 millió forintból épült meg a gyermekek egészséges fejlődését kiemelten kezelő bölcsőde.

Török Tiborné (Fidesz-KDNP polgármester az avatáson azt mondta: a szülőknek ezentúl nem kell kilométereket utazniuk Kaposvárig, hogy igénybe vehessék a bölcsődei ellátást.

A több mint 300 négyzetméter alapterületű, fedett teraszos, akadálymentesített bölcsődében két foglalkoztató helyiség és egy melegítőkonyha van. A húsz gyermek gondozására alkalmas Csillagszem bölcsőde egyik különlegessége a sószoba, amit nemcsak a kicsik, hanem a falu lakosai is igénybe vehetnek. A beruházással öt új munkahely jött létre Hetesen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogyan vásároljunk igazán jutányos áron?

Hogyan vásároljunk igazán jutányos áron?

Rogán volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Rogán volt helyettes államtitkára ül a Nemzeti Koncessziós Iroda élére

Manfred Weber: Ha nem lenne járvány, már kizárták volna a Fideszt a Néppártból

Manfred Weber: Ha nem lenne járvány, már kizárták volna a Fideszt a Néppártból