szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nem sürgős műtétek elhalasztását javasolja a hőségriasztás idején az országos tiszti főorvos. Paller Judit ajánlásában szerepel az is, hogy sűrűbben cseréljék az ágyneműt a kórházi kórtermekben és szellőztessenek a korai órákban.

A hőségriasztással kapcsolatos, a kórházi előírásokat tartalmazó jogszabály előkészítés alatt áll; az ilyenkor szükséges tennivalókról jelenleg a kórházak belső működési szabályzata rendelkezik - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat kedden.

A fekvőbeteg-ellátó intézmények számára Paller Judit országos tiszti főorvos korábban több pontból álló ajánlást fogalmazott meg a teendőkről. Egyebek között a nem sürgős műtétek esetleges elhalasztását javasolja, ha a betegnek a beavatkozás után tartósan kórházban kell maradnia.

Egy lehetőség: védekezés hőség ellen
©

Ajánlásai között szerepel, hogy legyen elég védőital a kórházi dolgozók és a betegek számára,  gyakrabban mérjék a betegek testhőmérsékletét, sűrűbben cseréljék az ágyneműt, a korai órákban szellőztessenek. A krónikus betegetek állapotát is többször kell ellenőrizni.

A tiszti főorvos fontosnak tartja, hogy a műtétre váró betegeket légkondicionált előkészítőben, az ambuláns ellátásra várókat légkondicionált folyosón, a súlyos betegeket légkondicionált őrzőben helyezzék el. Ezért a műszaki ügyelet megerősítését is javasolja a légkondicionálók folyamatos működése érdekében.

Az országos tiszti főorvos kedden 0 órától éjfélig másodfokú, szerdán 0 órától péntek éjfélig harmadfokú hőségriasztást rendelt el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kutyaviadal-szervezőkön ütött rajta a TEK

Kutyaviadal-szervezőkön ütött rajta a TEK

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Dunaferr: Ukrán érdekcsoport próbálja szétzilálni a vállalat irányítását

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd

Az én hetem: Péterfy Gergely szerint az oltáshomály lett a sztenderd