szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A pécsi Pannon Filharmonikusok nem játszhatták el Kodály Zoltán páva-átiratát – írja a Blikk, amely szerint a zenekar igazgatója a pécsi polgármestert sértőnek találta volna a dalt. Páva Zsolt nem is érti, mi vezérelhette az igazgatót.

Betiltotta Kodály Zoltán Fölszállott a páva című művét a pécsi Pannon Filharmonikusok igazgatója, mivel szerinte a dal sértené Pécs polgármesterét, Páva Zsoltot – írja csütörtöki számában a Blikk. Horváth Zsolt levélben tájékoztatta a zenekar zenei igazgatóját, hogy szerinte „a Páva-variációkat a közönség Páva Zsolt polgármester úr kigúnyolásának venné". A zenei igazgató, Peskó Zoltán – aki a Kodály Központot megnyitó protokollkoncert utáni program részének szánta a Páva-variációkat – ezután le is mondott – írja a napilap, hozzátéve, az ügyről Peskó az Élet és Irodalomnak nyilatkozott először.

A Blikk Horváth Zoltánt nem érte el, de Páva Zsoltot igen, aki közölte, semmi kifogása nincs a Fölszállott a páva című, népdalra írt variációkkal szemben, mint ahogyan, mondta, az állatkertben sétálva sem veszi magára, ha meglát egy pávát, ezért el nem tudja képzelni, mi vezérelhette Horváth Zsoltot.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megölte magát a szexuális zaklatással vádolt amerikai edző

Megölte magát a szexuális zaklatással vádolt amerikai edző

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell

45 éves a VW Golf GTI, idő előtt kiszivárgott a jubileumi modell

Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában

Óriásit esett a magyarok gyerekvállalási kedve a járvány első hullámában