szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mezőhegyes önkormányzata még nem értesítette hivatalosan Csongrád megyét csatlakozási szándékáról - közölte Magyar Anna, fideszes közgyűlési elnök hétfőn Szegeden.

A politikus a Csongrád megyei önkormányzat közgyűlésének rendkívüli ülésén elmondta, csupán sajtóhírekből értesült a kisváros képviselő-testületének döntéséről, mely szerint a település Békés helyett Csongrád megyéhez csatlakozna.Az elnök közölte, amennyiben a megyei önkormányzat hivatalos megkeresést kap, a közgyűlés megfelelő előkészítés után napirendre tűzi a kérdést.

A dél-békési kisváros csatlakozási szándéka azzal kapcsolatban került szóba a közgyűlés ülésén, hogy Toroczkai László, a Jobbik képviselője javasolta, a testület forduljon a kormányhoz, kérve a kezdeményezés támogatását. Mint mondta, a megyeváltásnak a hagyománytisztelet mellett praktikus okai is lennének. 1950 előtt Mezőhegyes a makói székhelyű Csanád megyéhez tartozott. A város a természetes vonzáskörzetébe tartozó több Csongrád megyei kistelepülés - Nagyér, Csanádalberti, Pitvaros, Ambrózfalva - számára jelenleg is lényegében kistérségi központként működik. A közigazgatási rendszer átszervezése során Mezőhegyes járásközpont lehetne - tette hozzá.

A mezőhegyesi képviselő-testület augusztus közepi rendkívüli ülésén fogadott el szándéknyilatkozatot arról, hogy a település Csongrád megyéhez csatlakozna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Bukarest is zár, Temesváron állandó kijárási korlátozás lesz

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

Orbán: Május elejére több mint 4 és félmillió ember lesz beoltva Magyarországon

KAP: a kínai vakcina kompatibilis lesz az Android-eszközökkel

KAP: a kínai vakcina kompatibilis lesz az Android-eszközökkel