szerző:
Népszabadság
Tetszett a cikk?

Marslakók címmel napi szappanoperát fog gyártani a közmédiának Jáksó László televíziós műsorvezető cége – értesült a Népszabadság. A sorozat jövő év első felében indul a Magyar Televízióban. A több évre szóló, milliárdos nagyságrendű koprodukciós szerződést hétfőn írták alá.

A közmédiumok műsorait gyártó és vagyonával gazdálkodó Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap hétfőn este csak egy rövid közleményt adott ki, amely szerint szerződést kötött egy a jövő év elején induló, napi televíziós sorozat gyártásáról. Ezt azzal indokolták, hogy a „közmédia megújítása során a modern televíziós formátumokat is használni kívánjuk a közmédia csatornáin”. A társaság közleményében a szerződés semmilyen részletét nem tették közzé.

A Marslakók című napi szappanopera gyártása már évek óta a köztévé tervei között szerepelt, csak eddig nem volt rá pénze. Az MTV közalapítvány kuratóriumi elnöksége 2009. május 13-i ülésén egyszer már előzetes hozzájárulását is adta az MTV és a Brand Lab Tanácsadó Kft. között a Marslakók című produkció gyártásáról szóló szerződés megkötéséhez, de akkor az MTV nem tudta kigazdálkodni a napi szappanopera éves több százmilliós költségvetését – olvasható a Népszabadság cikkében.

Korábban Jáksó László megerősítette a lapnak, hogy a Marslakók alapötlete eredetileg tőle származik, és azóta megvette a tévével előszerződést kötött Brand Lab Kft.-t is Habony Árpád miniszterelnöki főtanácsadó testvérétől.

A Népszabadság információja szerint Jáksó az új televíziós sorozat gyártására július elsejétől egy teljesen új céget hozott létre, amelynek a Marslakók Produkciós Kft. nevet adta.

Úgy tudni, hogy a Marslakók koprodukciós alkotás lesz, az MTVA pénzt és gyártási kapacitást ad hozzá. A szerződés egyik fontos pontja, hogy a Marslakók szerzői jogainak döntő többsége is a közmédiánál marad, így a sorozat esetleges további eladásából az MTVA profitálhat, és nem kell majd külön jogdíjakat fizetni az ismétlésekért sem. A lap információi szerint az MTVA és a Marslakók Kft. közötti szerződés legalább három évre szól, az összeg megközelítheti a kétmilliárd forintot is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ötödházzal vállal München Eb-rendezést

Ötödházzal vállal München Eb-rendezést

Jövő csütörtökig lehet visszaváltani a foci-Eb-re szóló jegyeket

Jövő csütörtökig lehet visszaváltani a foci-Eb-re szóló jegyeket

A Földtől mintegy 280 millió kilométerre készül szoftverfrissítésre a NASA

A Földtől mintegy 280 millió kilométerre készül szoftverfrissítésre a NASA