szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elfogták a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatalba betörő tolvajokat, akik magukkal vitték a páncélszekrényt, benne két falu önkormányzati dolgozóinak négyhavi étkezési jegyével. A betöréssel négy férfit gyanúsítanak, az étkezési jegyekből csak kevés került elő - közölte a rendőrség csütörtökön.

A csurgói rendőrőrs munkatársai előállítottak és kihallgattak négy férfit, akiket a betöréses lopással gyanúsítanak, közülük ketten már beismerő vallomást tettek - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A nyomozás során az ellopott páncélszekrényt is megtalálták - olvasható a közleményben.

Az étkezési jegyekből egyelőre csak kevés került elő - mondta Karsay Kornél sajtóreferens. Ezeket az önkormányzatnál meglévő sorszámok alapján különböző beváltóhelyeken azonosították. A betörők több mint egymillió forint értékben készpénzt, étkezési jegyeket, okmányokat loptak el a magukkal vitt páncélszekrényben. Az étkezési jegyeket a somogyudvarhelyi polgármesteri hivatal körjegyzőséghez tartozó települések, vagyis a helyi és a vízvári önkormányzat intézményeinek dolgozói kapták volna meg. 

A páncélszekrényben az utalványokon kívül a tanévkezdési támogatásra és a rendszeres gyermekvédelmi segélyre elkülönített összeg és különböző hivatalos iratok voltak. Ez utóbbiakról a rendőrségnek egyelőre nincs információja - mondta a sajtóreferens.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

Huszonegy bányász rekedt 1200 méter mélyen egy kínai bányában

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

A vakcinaviták a Brexit híveit erősítik az Egyesült Királyságban

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva

A hat- és nyolcosztályos gimnáziumok felső tagozatai is nyitnak egy hét múlva