szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Rio és Zöld Pardon szórakozóhelyek jogerős fennmaradási és használatba vételi engedéllyel nem rendelkeznek - közölte a csepeli jegyző, akihez az engedélyezési ügyet kihelyezték.

Továbbra is engedélyek nélkül, jogtalanul működik a fővárosi Petőfi híd budai hídfőjénél található két nagy forgalmú szabadtéri mulató, a Zöld Pardon és a Café del Rio - derül ki a csepeli önkormányzat jegyzőjének leveléből, amelyet a Magyar Hírlap szombati száma ismertet.

A napilap felidézi: a csepeli hatóságot összeférhetetlenség miatt jelölte ki a kormányhivatal arra, hogy elbírálja a szórakozóhelyek építéshatósági engedélyeit. Mindkét zsúfolt mulató egy olyan közparkban áll, amelyet hivatalosan két százalék erejéig lehetne beépíteni. A jegyző leveléből kiderül: egy 2008-as hatósági bejáráson megállapították, hogy a mulatók lényegesen eltértek a még 2005-ben kiadott építési engedélyektől, ezután fennmaradási kérelmeket adtak be. A huzavona azóta tart. "A felépítmények jogerős fennmaradási és használatba vételi engedéllyel nem rendelkeznek. A jogszabályok értelmében e nélkül az egységeket nem lehet használni" - tette egyértelművé Szeles Gábor csepeli jegyző a Magyar Hírlap cikke szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!