szerző:
hirado.hu
Tetszett a cikk?

Elszaporodtak a patkányok a Békés megyei Dombiratoson. A faluban legalább száz ház áll üresen, az udvarok pedig tele vannak lommal. A polgármesteri hivatal azt tervezi, hogy az üres házakat ingyen odaadják fedél nélkül maradt családoknak – hangzott el az MTV Híradójában.

Van olyan ház, amit 10 éve nem nyitottak ki: mindegyikben sok a lom az udvaron, a házban pedig halomban áll a szemét. A tulajdonosok évekkel ezelőtt elköltöztek.  Vannak olyan utcák, ahol már egyik házban sem laknak, és elszaporodtak a patkányok.

A lakatlan házakba viszont még a hatóság sem mehet be: "Ki kell kérni a tulajdonlapokat, megtudni, hogy ki a tulajdonos. Aztán hónapokig, évekig tart a levelezés, jöjjön haza, tegye rendbe a portáját" – nyilatkozta Bojczán Endre, Dombiratos polgármestere a Híradónak.

Dombiratoson azt tervezik, hogy a lakatlan házak tulajdonjogát valahogyan átveszik, a lakásokat pedig felajánlják azoknak a családoknak, amelyek fedél nélkül maradtak, vagy elárverezték a házukat. Cserébe azt várják tőlük, hogy tegyék rendbe a házakat és irtsák ki a patkányokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Videó: Kétszer egymás után is lezúzta a méregdrága luxusjacht a dokkot

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Kiesett a harmadikról és meghalt egy férfi a Wesselényi utcában

Kiesett a harmadikról és meghalt egy férfi a Wesselényi utcában