szerző:
TV2/RTL Klub

Hetente egyszer fürödhet, havonta egyszer látogathatja a családja és elvben nem kaphat eltávozást a börtönből legalább öt hónapig Stohl András - olvasható a TV2 Tények honlapján. Ha szabadul, utána még hosszú ideig büntetett előéletű lesz, hacsak a bíróság nem mentesíti. A színész az RTL Klubnak azt nyilatkozta: igazságosnak tartja az ítéletet.

Maradéktalanul elégedett az ítélettel Stohl András ügyvédje, Ruttner György. A színész 10 hónap letöltendő börtönt kapott, de 5 hónap után szabadulhat. Stohl ügyvédje azt is mondta, hogy ez egy olyan büntetés, aminek a teljesítése után Stohl emelt fejjel nézhet mindenkinek a szemébe. A baleset legsúlyosabb sérültjének jogi képviselője szerint példát statuáltak a kemény ítélettel.

A büntetés-végrehajtás három fokozata közül a börtön a középső; szigorúbb a fogháznál, és enyhébb a fegyháznál. Zárkában vannak a rabok, de nem zárják az ajtókat, csak a körletet, onnan nem lehet kimenni. Napi egy órát sétálhatnak, de csak az udvaron. Kabódi Csaba, az ELTE tanszékvezetője azt mondja: húsz fős zárkák is vannak, ezért az elítélteknek meg kell szokniuk, hogy társak vannak, hogy a zárkán belül van a mosdó, a vécé, és ott folyik az étkezés is.

A bíróság várhatóan szeptember végéig küldi el a börtönbehívót Stohl Andrásnak. A börtönbüntetés elhalasztását a törvény szerint lehet kérvényezni, de a TV2 által megkérdezett szakértők szerint a bíróság ezt csak akkor szokta elfogadni, ha valamilyen alapos indokra, például betegségre hivatkoznak.

Stohl András az RTL Klubnak nyilatkozva azt mondta: már a jövő hónapban megkezdené a börtönbüntetését, arról pedig, hogy melyik börtönbe kerülhet, a Pest Megyei Bíróság dönt. A gyakorlat ugyanakkor az, hogy az elítélt lakóhelyéhez közeli intézetet jelölnek ki. Általában legkésőbb a bevonulás előtt nyolc nappal értesítik az elítéltet, hogy hol és hány órakor kell megjelennie.

A színész-műsorvezető azt mondta: azért szeretné minél előbb megkezdeni börtönbüntetését, hogy jövő tavasszal már újra játszhasson.„Nagy valószínűséggel most az lesz, hogy átveszik a szerepeimet és akkor októberben gyorsan be kell vonulnom, és akkor február végén kijövök, az utolsó bemutatót meg tudom csinálni” – mondta Stohl András.

Stohl az RTL Reggeli című műsorában telefonon azt nyilatkozta, igazságosnak találja az ítéletet.

A Stohl-ügy

Stohl András 2010. május 8-án hajnalban, a Budapestről Fót felé vezető úton gépkocsijával áttért a szemközti sávba és ott összeütközött két, szabályosan közlekedő autóval. A balesetben négyen sérültek meg, egyikük súlyosan. A baleset után a színész elhagyta a helyszínt, ezért a rendőrök még aznap az otthonából előállították.

Az ügyészség súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolta meg Stohlt, ezt később az orvosszakértői véleményre alapozva maradandó fogyatékosságot okozó egészségkárosodás minősítésre változtatták, amit a másodfokú ítéletből végül elhagytak. A színész a baleset előtt az alkohol mellett kokaint is fogyasztott, de ez nem volt a vád tárgya, mert Stohl András vállalta az úgynevezett elterelést, vagyis azt, hogy megelőző, kezelő jellegű foglalkozásokon vesz részt.

A Budakörnyéki Bíróság a színészt 2011. március 31-én hozott elsőfokú ítéletében két év négy hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte, mellékbüntetésként 5 évre eltiltotta a járművezetéstől, 3 évre pedig a közügyek gyakorlásától. A színész ezt súlyosnak tartotta, és szereplések, interjúk sorával lobbizott azért, hogy ne kerüljön a rácsok mögé.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Jobban van a lépfenével fertőzött Békés megyei házaspár

Jobban van a lépfenével fertőzött Békés megyei házaspár

Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne

Videó: a földrengés miatt úgy zúdult le a víz a felhőkarcolóról, mintha vízesés lenne

Jön egy új magyar családi-iskolai társasjáték, rendes táblán és a neten is játszható lesz

Jön egy új magyar családi-iskolai társasjáték, rendes táblán és a neten is játszható lesz

"Örülök, hogy mellrákom van" – a szűrés fontosságáról posztolt egy beteg

"Örülök, hogy mellrákom van" – a szűrés fontosságáról posztolt egy beteg

A magyar Sheldon szépen helyreteszi a vezetés közben mobilozókat

A magyar Sheldon szépen helyreteszi a vezetés közben mobilozókat

Zseniális ötlet a vészfékezős bevásárlókocsi

Zseniális ötlet a vészfékezős bevásárlókocsi