szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP azt javasolja a kormánynak, a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók "megsarcolása" és közmunkaprogramokban dolgoztatása helyett indítson rendvédelmi mentori programot.

Harangozó Tamás országgyűlési képviselő szerint ezzel több ezer, szolgálati nyugdíjban lévő egykori rendvédelmi dolgozó kaphatna képzettségének, szakmai tapasztalatának megfelelő munkát és díjazást, aminek fejében készek lennének ismét dolgozni. Szerdai sajtótájékoztatóján azt is hozzátette: nem vitatják, hogy a rendvédelemből sokan menekültek korhatár előtti nyugdíjba, a kormány azonban megalázó feltételeket teremt nekik a visszatérésre. Akik pedig nem hajlandók erre - folytatta - januártól 16 százalékos adót kell, hogy fizessenek a szolgálati nyugdíjuk után.

Az MSZP-s politikus emlékeztetett, hogy júniusban azt kezdeményezte, legyen állami feladat az állami intézmények és állami tulajdonú gazdasági társaságok vagyonának őrzés-védelme, így ugyanis legalább hatezer korábbi rendvédelmi dolgozó kaphatna munkát, felvetésére azonban nem kapott érdemi választ a kormánytól. Véleménye szerint ha a kabinet mostani javaslatát sem támogatja, azzal világossá teszi, hogy csak a rendvédelmi dolgozók "megsarcolásának" szándéka és a politikai bosszú vezeti, nem az, hogy értelmes munkát adjon a szolgálati nyugdíjasoknak.

Kitért arra is, hogy a mentorprogram a fiatal rendvédelmi állomány betanítását célozná, és ahhoz a források is adottak, mivel - mint az egy Pintér Sándor belügyminiszterhez címzett írásbeli kérdésére adott válaszból kiderül - a Belügyminisztérium alá rendelt szerveknél 1300 üres státusz van, a programot pedig jövőre tovább bővíthetnék.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A nézőtér üres, de a pályákon és a sport közösségi oldalain tovább mérgez a rasszizmus

A nézőtér üres, de a pályákon és a sport közösségi oldalain tovább mérgez a rasszizmus

Különleges fényképezőgépet készít a tokiói olimpiára a Canon

Különleges fényképezőgépet készít a tokiói olimpiára a Canon

Diákújságnál razziázott, fiatalokat vett őrizetbe az orosz rendőrség

Diákújságnál razziázott, fiatalokat vett őrizetbe az orosz rendőrség