szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötmilliárd forint értékben bocsát ki kötvényeket az újpesti önkormányzat, a tervek szerint a pénzből uszoda és orvosi rendelő épül. A szocialisták korábban tiltakoztak Újpest eladósítása ellen.

Megszavazta az újpesti képviselő-testület az 5 milliárd forint értékű kötvénykibocsátásról szóló előterjesztést kedden este – közölte Wintermantel Zsolt, a kerület fideszes polgármestere szerdán. A határozat értelmében az összeget meghatározott fejlesztési célokra fordítják a főváros IV. kerületében. A tervek között szerepel egy uszoda építése, a járóbeteg-ellátás saját kézbe vétele, egy új szakrendelő építése, valamint a Szent István tér és a piac környékének megújítása. Wintermantel Zsolt álláspontja szerint a kerület a kötvénykibocsátással "ismét biztos pénzügyi és gazdasági lábakon áll". Jelezte: tavaly ősszel az új városvezetésnek 900 millió forintos hiánnyal kellett szembesülnie a kerület költségvetésében.

A szocialisták tiltakoztak a kerület eladósítása ellen, Trippon Norbert szerint ezzel a döntéssel akár 20 évre - a következő 4 ciklusra - meg kívánják kötni a következő városvezetések kezét. Az MSZP-s politikus kedden azt sürgette, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium és a kormányhivatalok rendeljenek el azonnal adósságstopot az önkormányzatoknál, amíg az új önkormányzati törvény hatályba nem lép. Az MSZP-s politikusok azt is kérik a kormányhivataltól és a szaktárcától, hogy azonnal tiltsa meg Újpest eladósítását, valamint büntessék meg a kerületi városvezetést az államadósság növelésének, valamint Újpest eladósításának kísérlete miatt. Trippon Norbert keddi sajtótájékoztatóján felszólította Újpest fideszes polgármesterét, hogy a felvenni tervezett adósságra vállaljon készfizető kezességet a saját vagyona és bevételei terhére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Megegyezett a világ két legnagyobb szénkibocsátó országa a kibocsátáscsökkentésről

Megegyezett a világ két legnagyobb szénkibocsátó országa a kibocsátáscsökkentésről

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni

Kásler: Járványellenes nemzeti programot kell kidolgozni