szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Munkát szervez a cigány kisebbségi önkormányzat a közérdekű munkára ítélteknek Szekszárdon – közölte az önkormányzat elnöke.

Az elítéltek a város három, cigányok lakta részének tisztán tartásán, és más városrészek szépítésén dolgozhatnak mondta Sárközi János József.

A tervek szerint a Tolna megyei pártfogói felügyelői szolgálat közvetíti a közérdekű munkára ítélteket a kisebbségi önkormányzatnak, a testület koordinálja majd a munkát – tette hozzá. Sárközi János József emlékeztetett arra, hogy a tolnai megyeszékhelyen 2002-től 2006-ig hasonló módon már foglalkoztatták az elítélteket.

A kisebbségi vezető szerint évente 30-50 olyan embert vonhatnak be a munkavégzésbe, akiknek a büntetése 10-től 50 napig terjed.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!