szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dr. Bill Smith néven említi a bahreini hírügynökség Schmitt Pál magyar államfőt - tudta meg az Origo. A hír egy baráti levélről szól, amelyet Schmitt a bahreini királynak írt. A hírben a levelet átadó magyar diplomata nevét is elírták.

"Őfelsége Hamad bin Isza Al Kalifa király ma levelet kapott a magyar elnöktől, Dr. Bill Smith-től a kétoldalú baráti kapcsolatokról" - írta a Bahrain News Agency tegnap este egy rövidhírben, amikor egy Schmitt Páltól kapott levélről akart tudósítani.

Nem járt jobban Magyarország kuvaiti nagykövete, Csillag Ferenc sem, aki a levelet átadta a bahreini külügyminisztériumban. A Bahreinben rendkívüli meghatalmazott nagykövetként megjelenő magyar diplomatát "France Tchilaj" néven említik - írja az Origo.

Elírták Schmitt Pál nevét a bahreiniek
©

A bahreini hírügynökséget egyébként az ország kulturális minisztériuma üzemelteti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!