szerző:
dehir.hu
Tetszett a cikk?

Nem lesz biciklis felvonulás az Autómentes Napon Debrecenben. A 2-es villamos pályaépítési munkálatai miatt így is alig lehet közlekedni a városban, a Kerékpárosklub nem akarta tovább nehezíteni az autósok helyzetét – hangzott az indoklás.

Debrecenben évente kétszer tartanak Critical Mass biciklis felvonulást a kerékpáros közlekedés népszerűsítésére: április 22-én, a Föld Napján és szeptember 22-én, az Európai Autómentes Napon. Idén tavasszal körülbelül háromezren kerekeztek a biciklis demonstráción. Idén szeptember 22-én nem rendezik meg Debrecenben a Critical Mass-t – tudta meg a dehir.hu Hevesi Edittől, a Magyar Kerékpárosklub debreceni szervezetének vezetőjétől.

A 2-es villamos pályájának építése miatt már így is nagy kihívás közlekedni a városban, nem akarták még a felvonulással is nehezíteni az autósok és a gyalogosok dolgát – mondta Hevesi Edit, aki cáfolta, hogy az önkormányzat kérésére fújták le a demonstrációt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!