szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vizsgálja a Fővárosi Főügyészség a Négy Mancs állatvédő alapítvány működésének törvényességét - mondta a korábban az ügyészséghez forduló elszámoltatási kormánybiztos.

Budai Gyula augusztus 30-án közölte, hogy vizsgálja a Négy Mancs - Alapítvány az Állatvédelemért működését.

Ennek keretében a Fővárosi Főügyészséghez fordult, kérve, hogy a hatóság az alapítvány működésével kapcsolatban folytasson le törvényességi vizsgálatot. A kormánybiztos a bíróságot is megkereste, hogy a birtokában lévő, az alapítvány gazdálkodásával kapcsolatos valamennyi dokumentumot bocsássa rendelkezésére.

Az elszámoltatásért felelős kormánybiztos egyebek mellett azt szeretné tisztázni, hogy a "közvetlenül a magyar libatenyésztők ellen folytatott lejárató kampányt" milyen forrásokból finanszírozta az alapítvány.

Az 1988-ban, Bécsben alapított Négy Mancs (Vier Pfoten) osztrák állatvédő szervezet, amelynek több országban, így Magyarországon is vannak helyi képviseletei. Régóta tiltakozik a töméses hizlalás ellen, legutóbb két hónapja érte el, hogy a kölni élelmiszeripari szakvásárról kitiltsák a töméses hizlalásból származó hízott májat és a belőle készített termékeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!