szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrségi lézeres sebességmérők megzavarására alkalmas detektort használ szolgálati autójában a honvédelmi tárca egyik cégvezetője – számolt be az Index. A portál szerint a Zrínyi Média igazgatója, Gubcsi Lajos azt követően szereltette fel a KIA Sportage terepjáróra az eszközöket, hogy gyorshajtáson érték.

Az Index információi szerint 2010 novemberében 160-as sebességtúllépéssel fényképezték le a HM kötelékébe tartozó Kia Sportage-ot. Az állami autó a 4-es főúton futott bele a rendőrök közúti ellenőrzésébe. A Zrínyi Média szolgálati autóját az ügyvezető igazgató, Gubcsi Lajos vezette.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium két hete adott ki tájékoztatót arról, hogy az állami vezetők közül tavaly tizenkettőt, idén viszont már huszonötöt bírságolt meg a rendőrség gyorshajtás miatt. A KIM az érintettek nevét nem hozta nyilvánosságra, az azonban kiderült, hogy a körülbelül másfél millió forintot kitevő büntetést a szolgálati autókat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak kell kifizetnie, de a pénzt később behajtják a közhivatalnokokon.

Lázár János és a botrányt kavart autó
©

A további büntetések elkerülése lehetett az oka, hogy a megbírságoltak klubjába bekerült Gubcsi a nyáron lézeres radarblokkoló és -jelző készüléket építtetett ki a terepjárójába. Az Index megkérdezte Gubcsi Lajost, hogy miért tetetett lézerblokkolót hivatali autójára, illetve hogy kért-e, kapott-e erre engedélyt, valamint azt is, hogy ki fizette az eszköz beszerzését. A Zrínyi Média vezetője szerint azonban ezek a kérdések részben a magánszférát érintik, részben hivatalit, ezért érdemi válaszok helyett annyit írt, "kérem, döntse el, melyik utat járja".

A közutakon használt lézerblokkoló akkor került a figyelem középpontjába, amikor az év elején Lázár János fideszes frakcióvezető 450 lóerős S8-as Audiján felbukkantak a szenzorok. A frakcióvezető leszereltette a traffipaxot kijátszó elektronikát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Életveszélyessé vált egy pécsi templom a horvátországi földrengések miatt

Életveszélyessé vált egy pécsi templom a horvátországi földrengések miatt

Doku360: Mindenki suhan el mellettünk, pedig dolgozunk

Doku360: Mindenki suhan el mellettünk, pedig dolgozunk

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből