szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Utólag dátumozott lemondó nyilatkozattal próbálják megfosztani mandátumától állítása szerint Ormai Istvánt, a Somogy Megyei Közgyűlés tagját – írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint az ügy előzménye, hogy Gyenesei István, a Somogyért Egyesület elnöke munkatársával múlt szerdán személyesen juttatott el egy beadványt a területi választási bizottsághoz, amelyben jelezték: a mellékelt nyilatkozat értelmében a 2010 őszén az egyesület színeiben induló Ormai István lemondott mandátumáról. A politikus tavasszal kilépett a szervezetből, de függetlenként megtartotta mandátumát. A 2011. szeptember 12-én kelt lemondó dokumentum egyik tanúja Gyenesei István.

Ormai István viszont azt állítja, hogy tavaly októberben pontosan ki nem fejtett presszió hatására írta alá az akkor még dátum nélküli iratot. Ormai István a területi választási bizottságnak jelezte: nem mondott és nem is mond le. A Magyar Nemzet – pontosan meg nem nevezett forrásból származó – értesülése szerint az egyesület színeiben induló valamennyi jelölttel aláírattak lemondó nyilatkozatot. Gyenesei Istvánt a lap nem tudta elérni, a Hír Tv-nek azonban azt nyilatkozta: Ormainak kell bebizonyítania, hogy az irat hamis.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Újabb alkotmányjogi panaszt nyújtott be a lúgos orvos

Zárt tárgyalást rendelt el a bíró Demeter Márta ügyében

Zárt tárgyalást rendelt el a bíró Demeter Márta ügyében

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje

Csillag István: Az Orbánt leváltani képes ellenzéki vezető kiválasztásának receptje