szerző:
Klubrádió
Tetszett a cikk?

A társadalom láthatóan elfordul a politikától, a munkahelyeken egyre nagyobb a feszültség. A civil és a szakszervezeti szféra egyre erősödik – mondta Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Klubrádióban. Októberben három nagyobb megmozdulás is lesz Budapesten, ahol elégedetlenségüknek adnak hangot a magyarok. Az elsőre jövő hét pénteken a Nagy Imre-szobornál kerül sor.

"Szeptember 30-án, délután öt és fél hét között, Budapesten, a Nagy Imre-szobornál az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület szervezésében társadalmi kerekasztal-beszélgetés lesz független gondolkodók és civil szervezetek részvételével. Egy olyan zászlóbontás lesz, amelyből a szervezők országos mozgalmat szeretnének teremteni" – mondta Székely Tamás a Klubrádiónak.

A társadalom láthatóan elfordul a politikától, a munkahelyeken egyre nagyobb a feszültség, nem látják az emberek, hogy jövőre hogyan alakul a bérük, vagy hogy 40 év után lesz-e nyugdíjuk – sorolta a bajokat és egyben okokat Székely Tamás.

A civil szervezetek egyre inkább látják, hogy össze kell fogni, és ez lehetőséget ad arra, hogy a szakszervezetek is feladatot vállaljanak ebben – mondta az eseményhez csatlakozó Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Székely Tamás hangsúlyozta, cselekvésre van szükség, a társadalom ugyanis elfordult saját életének meghatározásától.

Ezt követően október elsején a Kossuth téren tüntetnek a szakszervezetek és a civilek a munkavállalói jogokért. Október 23-ára pedig az Egymillióan a Sajtószabadságért hirdetett tüntetést, amelyre mindazokat várják, akik a Fidesz rendszerével szemben fel akarnak lépni – tette hozzá a VDSZ elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hat prostituált megtámadásával gyanúsít a rendőrség egy külföldi férfit

Hat prostituált megtámadásával gyanúsít a rendőrség egy külföldi férfit

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor épül

A rióinál is hatalmasabb Krisztus-szobor épül