szerző:
MTI

Délelőtt összeült az MSZP választmánya. A tanácskozáson szó lesz arról is, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform azt javasolta: a listán parlamenti mandátumot szerzett szocialista politikusok adják vissza képviselői helyüket. Tárgyalnak a pártgazdálkodás és a pártszervezet megújításáról is.

Rövid bevezetőjében - amely után zárt ülés következik - Simon Gábor választmányi elnök azt mondta: az országot, az alapszervezeteket járva azt tapasztalja, "egyre nagyobb az igény arra, hogy fejeződjön be, ami most a párton belül zajlik, legyen rend, ez a tagság véleménye", ezt ajánlja a választmányi tagok figyelmébe.

Simon Gábor
©

Gyurcsány Ferenc egyébként nincs jelen, a volt miniszterelnök platformját Varju László, a Demokratikus Koalíció igazgatója képviseli.

Az előzetes napirend szerint a választmány a következő fél évben az MSZP előtt álló feladatokról és a párt megújításáról tárgyal. Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető felszólalása után azok a munkacsoportok adnak tájékoztatást tevékenységükről, amelyeket az országos elnökség kért fel, hogy szeptember végéig készítsék el javaslataikat az MSZP megújítására. Így Harangozó Tamás az alapszabály, Tukacs István pedig a pártgazdálkodás reformját kidolgozó testület javaslatait ismerteti, Molnár Zsolt a pártszervezet megújításának tervezett lépéseiről beszél, míg Katona Béla, az etikai tanácsadó testület vezetője a készülő teljesítményértékelési szempontrendszerről ad felvilágosítást. Ezekről a végső döntést az MSZP kongresszusa mondhatja ki novemberben.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Gazdaság

Gyurcsány: Orbán tudja, hogy bajban van

Gyurcsány Ferenc legfrissebb Facebook-bejegyzésében a mai magyar gazdasági helyzetet elemzi. A volt kormányfő szerint végeláthatalan költségvetési kiigazítási sorozat elé nézünk.

hvg.hu Tippek és tanácsok: álláskeresőknek

Török Gábor: Gyurcsány Ferenc elszámította magát

Gyurcsány és Mesterházy konfliktusai eddig rendre a következő forgatókönyv alapján zajlottak: a volt kormányfő előállt egy béke- és formabontó javaslattal, mire a pártelnök egy puha és elkenő politikai választ adott, azaz a párt egységére hivatkozva nem vette fel az eléje dobott kesztyűt, de Gyurcsány Ferenc harcra várt.

hvg.hu Itthon

Videó: megnéztük, kik hisznek Gyurcsányban

Zömében nyugdíjas, idős emberek hallgatták Gyurcsány Ferenc beszédét azon a szerda esti rendezvényen, melyet a Magyar Demokratikus Charta gödöllői klubja szervezett. Videós stábunk arra volt kíváncsi, a hívek szerint szétszakad-e az MSZP, illetve börtönbe kerül-e az egykori kormányfő.

MTI Itthon

Újraalapítaná a köztársaságot Gyurcsány platformja

Az 1918-ban, 1946-ban és 1989-ben megalapított köztársaság "Orbán rendszerének" leváltásával történő, "negyedik újraalapítását" tűzi ki célul a Gyurcsány Ferenc volt kormányfő vezette Demokratikus Koalíció Platform 22 pontos kiáltványa, amelyet – miután egy szerdai gödöllői rendezvényen már ismertettek –, csütörtökön eljuttattak az MTI-hez is.

MTI Itthon

Mesterházy egyenként vár választ a képviselőktől Gyurcsány javaslatára

Gyurcsány Ferenc és támogatóinak távollétében megkezdte ülését csütörtökön dél körül az MSZP képviselőcsoportja. A frakciót Mesterházy Attila hívta össze miután a volt miniszterelnök vezette Demokratikus Koalíció Platform azt javasolta: a szocialista képviselők erősíttessék meg mandátumukat az őket jelölő párttagokkal, pártszervezettel.

hvg.hu Itthon

Mesterházy: "nem ördögtől való" Gyurcsányék távozása az MSZP-ből

Gyurcsány Ferenc Demokratikus Koalíció Platformjának (DKP) tagjai feltehetően távozni akarnak az MPSZ-ből, és ehhez keresik a megfelelő pillanatot - mondta Mesterházy Attila, a párt elnöke a mai rendkívüli frakcióülésen. "Nem ördögtől való a gondolat, de akkor tegyék békésen, ne csomagolják mindenféle más javaslatokba a távozási szándékukat" - tette hozzá a szocialisták vezetője.

hvg.hu Itthon

Gyurcsány híveinek távollétében értekezik az MSZP-frakció

Gyurcsány Ferenc támogatói nélkül kezdte el rendkívüli csütörtöki értekezletét az MSZP parlamenti frakciója. A pártelnök-frakcióvezető által összehívott tanácskozáson Gyurcsánynak azt a felvetését vitatják meg, mely szerint a listán bejutott képviselőknek a párt megújulása érdekében le kellene mondaniuk mandátumukról.

Csináltak egy hírolvasó robotot az oroszok, és a frászt hozták vele a tévénézőkre

Csináltak egy hírolvasó robotot az oroszok, és a frászt hozták vele a tévénézőkre

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Megint robbant valami Észak-Koreában

Megint robbant valami Észak-Koreában

Ezért is eszünk annyit az ünnepekkor, mintha nem lenne holnap

Ezért is eszünk annyit az ünnepekkor, mintha nem lenne holnap

Snétberger Ferenc tanítványai most megmutatják, mit tudnak

Snétberger Ferenc tanítványai most megmutatják, mit tudnak

Felújítják a gyönyörű kecskeméti szecessziós városházát

Felújítják a gyönyörű kecskeméti szecessziós városházát