szerző:
hvg.hu

Tettlegességig fajult a feszültség a Jobbik egyes politikusai és a párt rendezvényein korábban rendszeresen erődemonstrációt tartó Betyársereg között - számolt be az Index. A párt alelnöke, Novák Előd egy gyulai rendezvényen, magánbeszélgetésben fogalmazta meg azt az álláspontot a Betyárseregről: nem jó irány, hogy az ún. betyárok divattá, erénnyé akarják tenni a nemzeti oldalon azt, ha valaki börtönviselt. Ez a társaság egyik tagjának a fülébe jutott, aki ezért nyilvánosan arcba vágta a párt alelnökét.

Megverték Novák Elődöt, a Jobbik parlamenti képviselőjét szombaton. A képviselő Gyulán részt vett a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület által tartott gyűlésén, ahol a szervezet betiltásáról tanácskoztak.

Novák az Indexnek megerősítette, hogy a város egyik közterén tartott rendezvényen arról beszélt, nem tartja elfogadhatónak azt, hogy a Betyárseregben divattá vált a börtönviseltség, és ezt az értékrendet a nemzeti oldalon is széles körben propagálják. Novák azt mondta, hogy a betyárokkal eddig a békés egymás mellett élés politikáját folytatták, de a Magyar Szigeten történt események óta a háttérben megpróbálták konszolidáltabb fellépésre bírni a társaságot.

Korábbi kép a betyárokról
©

A kuruc.infón közölt beszámoló szerint a szombati Szebb Jövőért-rendezvényen nemcsak az egyesület tagjai, hanem egy 15 fős társaság is részt vett. A társaság egyik tagja Novák beszéde után kérdőre vonta a képviselőt, miért nevezte őt börtöntölteléknek, majd váratlanul arcul is ütötte a politikust.

Novák elmondta: „a csattanásra körülvett a rendezvény néhány jobbikos részvevője, de egyikük szintén kapott egy öklöst egy másik betyártól, s mint másnap kiderült, elrepedt a bordája. Ennek ellenére sikerült megelőzni, hogy tömegverekedésbe torkolljon az eset, mert gyorsan arrébbmentem. A levert szemüvegemet szerencsére utánam hozta valaki. Felrepedt a szám belül, várhatóan mégsem teszek feljelentést. Még csak büszkék lennének egy esetleges büntetésre.”

A kuruc.info úgy tudja, a politikust Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője ütötte meg, aki a Magyar Szigeten tett szélsőséges megnyilvánulásai miatt híresült el. Az idén 11. alkalommal megrendezett fesztiválon Tyirityán többek között azt a kérdést tette fel, hogy "bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?”. Kijelentette: "el kell jutni oda, hogy egy gépkarabélynak az elsütő billentyűjét valaki meg tudja húzni, esetleg akkor, hogyha egy másabb bőrszínt lát".

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Fél lábbal a BL négyes döntőjében a Veszprém

Fél lábbal a BL négyes döntőjében a Veszprém

Perre megy az Apple-lel egy amerikai tini, 1 milliárd dollárt követel

Perre megy az Apple-lel egy amerikai tini, 1 milliárd dollárt követel

Vállalkozót keresnek az esztergomi Mária Valéria Hotel befejezésére

Vállalkozót keresnek az esztergomi Mária Valéria Hotel befejezésére

LED-es menetfénnyel hódít ez a régi-új Trabant

LED-es menetfénnyel hódít ez a régi-új Trabant

Magyar Kupa: 4-0-val a döntőbe jutott a Vidi

Magyar Kupa: 4-0-val a döntőbe jutott a Vidi

Srí Lanka: már 359-re nőtt a halottak száma

Srí Lanka: már 359-re nőtt a halottak száma