szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egészségügyet érintő átalakításokról, közterületek elnevezéséről és fővárosi díjak adományozásáról is dönt szerdán a Fővárosi Közgyűlés.

Az ülés napirendjén szerepel a tizenkét, fővárosi önkormányzati fenntartású és egy alapítványi működtetésű egészségügyi intézmény állami tulajdonba adásáról szóló javaslat. Eszerint az állami átvétel kezdő napja 2012. január 1-je lenne, az átadás-átvétel zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a főváros és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium tematikus munkacsoportokat alakítana ki. Ugyancsak napirenden van Szentes Tamás, egészségügyért felelős főpolgármester-helyettesnek az önálló Szent Margit Kórház létrehozásáról szóló indítványa.

Kilenc közterület elnevezéséről, illetve korábbi nevének módosításáról is dönthetnek a képviselők. Tarlós István főpolgármester előterjesztése szerint a változásokat több fővárosi kerület kezdeményezte.

A képviselők határozhatnak továbbá arról az LMP-s javaslatról, amely helyi népszavazásra bocsátaná a főpolgármester és a közgyűlési képviselők választásának módját.

Zárt ülésen döntenek számos fővárosi kitüntető díj - például a Pro Urbe díjak, a Budapestért díjak és a Papp László Budapest Sportdíjak - adományozásáról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Karácsony is figyelmeztet: Három hónapja nem regisztráltak ennyi beteget

Szlovénia vörös listára teheti Horvátországot

Szlovénia vörös listára teheti Horvátországot

Úgy kellene aludnunk, mint a középkorban?

Úgy kellene aludnunk, mint a középkorban?