szerző:
InfoRádió
Tetszett a cikk?

A szabálysértések szigorúbb szankcionálását és a járművezetői képzés rendszerének megváltoztatását javasolja a Nemzeti Fejlesztési minisztérium helyettes államtitkára. A cél a halálos közúti balesetek csökkentése.

A statisztikai adatok szerint a személyi sérüléses balesetek száma kilenc, a közúti balesetben meghalt személyek száma pedig tíz százalékkal csökkent tavaly az előző évhez képest. Kevesebb lett az ittasan okozott közúti balesetek száma is - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára.

Schváb Zoltán hozzátette: Magyarország azt vállalta az Európai Unió előtt, hogy 30 százalékkal csökkenti a közúti közlekedési balesetek számát. Ehhez képest idén összességében mintegy 40 százalékos volt a csökkentés.

A helyettes államtitkár szerint szükség van a szabálysértések szigorúbb és hatékonyabb szankcionálására. Ezen kívül szemléletformálással is csökkenteni kívánják a halálos közúti közlekedési balesetek számát - tette hozzá Schváb Zoltán.

A helyettes államtitkár arról is beszélt, hogy elfogadták a középtávú közlekedésbiztonsági akcióprogramot, amely két évre szól. Ebben többek között nemcsak ellenőrzés, hanem baleset-megelőzés és kutatásfejlesztés is szerepel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szlávik: Egyre több 40-50 éves ember kerül kórházba a koronavírus miatt

Szlávik: Egyre több 40-50 éves ember kerül kórházba a koronavírus miatt

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Vizsgálja a rendőrség az infarktusa miatt rossz helyen parkoló, majd megbírságolt nő ügyét

Vizsgálja a rendőrség az infarktusa miatt rossz helyen parkoló, majd megbírságolt nő ügyét