szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lezár harminckét közkutat a helyi vízszolgáltató Tettye Forrásház Zrt. a következő hetekben Pécsen, mert sokan azok használatával szereznek ingyen nagy mennyiségű ivóvizet - közölte a Pécsi Újság internetes hírportál csütörtökön.

A lap olvasói levelekre is hivatkozva azt írta, hogy több helyről rendszeresen, "nagyüzemben" hordják a vizet, egyes kutakról slaggal vezetik a vizet az udvarokba, hogy azzal virágokat locsoljanak vagy feltöltsék a kerti medencét. A térítésmentesen használható közkutak lezárására az az elmúlt években európai uniós támogatással megvalósult beruházás ad lehetőséget, amelynek köszönhetően a baranyai megyeszékhely minden háztartása csatlakozhatott a vezetékes ivóvízhálózathoz.

Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház vezérigazgatója hangsúlyozta: az intézkedés ideiglenes, a kutakat a jövőben szükség esetén újra üzembe tudják helyezni. A Pécsi Újság úgy értesült, hogy a lépés az önkormányzatnak havi mintegy félmillió forint megtakarítást jelent.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!